Pravno obvestilo in piškotki

Spletna stran www.kraft-werk.si vsebuje informacije za splošne informativne in reklamne namene. Vsebina teh spletnih strani je last družbe KRAFT&WERK, d. o. o. ter tako avtorskopravno zaščitena. Prepovedano je kakršnokoli reproduciranje, prikazovanje, razmnoževanje ipd. vsebine teh spletnih strani. Niti KRAFT&WERK, d. o. o. niti katerakoli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, v nobenem primeru ne odgovarja za kakršnokoli škodo, ki bi izhajala iz ali bi bila v zvezi z obstojem oz. delovanjem teh spletnih strani ter informacijami, objavljenimi na njih. KRAFT&WERK, d. o. o. si pridržuje pravico do spremembe teh spletnih strani.

Te spletne strani nudijo tudi povezave s spletnimi stranmi tretjih oseb in/ali vsebujejo informacije o tretjih osebah. Za vsebino in delovanje teh spletnih strani družba KRAFT&WERK, d. o. o. ne odgovarja.

 

UPORABA PIŠKOTKOV NA SPLETNEM MESTU KRAFT-WERK.SI

Da bi vam olajšali uporabo naše spletne strani in jo naredili bolj prijetno, uporabljamo »piškotke«. Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo, ko obiščete spletno stran. Pomembni so tako za delovanje same strani, kot za izboljšanja uporabniške izkušnje, saj nam omogočajo primerjavo novih in predhodnih obiskovalcev, razumevanje, kako uporabljajo našo stran, in ki nam posredujejo podatke, s katerimi lahko naredimo prihodnji obisk spletne strani bolj prijeten in učinkovit. Piškotki ne beležijo nobenih osebnih podatkov o uporabniku in ne shranjujejo informacij, ki bi vas lahko identificirale.

 

VRSTE PIŠKOTKOV, KI JIH UPORABLJAMO

“Nujno potrebni” piškotki

Ti piškotki so nujni za premikanje po spletni strani in uporabo njenih možnosti, kot je dostop do varnih območij spletne strani.

“Izvedbeni” piškotki

Ti piškotki zbirajo informacije o načinu uporabe spletne strani, na primer katere strani uporabnik najpogosteje obišče in ali se na spletnih straneh pokažejo sporočila o napaki. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki omogočajo identifikacijo obiskovalca. Vse informacije, ki jih ti piškotki zberejo, so združene in so zato anonimne. Uporabljajo se samo za izboljšanje delovanja spletne strani.

“Funkcionalni” piškotki

Ti piškotki omogočajo, da si spletna stran zapomni vaše izbrane možnosti in vam ponudi izboljšane, bolj osebne možnosti. Ti piškotki si lahko zapomnijo tudi spremembe velikosti črk in pisave ter drugih delov spletne strani, ki jih lahko prilagodite. Uporabni so tudi za zagotavljanje storitev, ki ste jih zahtevali, kot je ogled videoposnetka ali komentiranje na blogu. Informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so lahko anonimne in ne sledijo vašemu brskanju po drugih spletnih straneh.

 

KATERE PIŠKOTKE UPORABLJA SPLETNO MESTO?

Lastni piškotki

Kategorija: Nujni za uporabo (12)
Potrebni piškotki pomagajo, da je spletna stran uporabna, tako da omogoči osnovne funkcije, kot je navigacija na strani in dostop do varnih področij spletnega mesta. Spletna stran ne more pravilno delovati brez teh piškotkov.

 

IME PIŠKOTKA PONUDNIK TIP TRAJANJE
__cfduid hs-analytics.net HTTP 1 leto
__cfduid hsappstatic.net HTTP 1 leto
__cfduid hscta.net HTTP 1 leto
__cfduid hsforms.net HTTP 1 leto
__cfduid hsleadflows.net HTTP 1 leto
__cfduid hs-scripts.com HTTP 1 leto
__cfduid hubapi.com HTTP 1 leto
__cfduid hubspot.com HTTP 1 leto
__cfduid hubspot.net HTTP 1 leto
__cfduid usemessages.com HTTP 1 year
CookieConsent kraft-werk.si HTTP 1 year
JSESSIONID nr-data.net HTTP Session

 

Kategorija: Preference (2)
Prednostni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni podatke, ki spreminjajo način, na katerega se spletno mesto obnaša ali izgleda, kot je vaš želeni jezik ali regija, v kateri ste.

 

IME PIŠKOTKA PONUDNIK TIP TRAJANJE
_icl_current_language kraft-werk.si HTTP Do konca seje
wfvt_# kraft-werk.si HTTP Do konca seje

 

Kategorija: Statistika(3)
Statistični piškotki lastnikom spletnih mest pomagajo razumeti, kako obiskovalci interakcijo s spletnimi stranmi z zbiranjem in poročanjem informacij anonimno.

 

IME PIŠKOTKA PONUDNIK TIP TRAJANJE
_ga kraft-werk.si HTTP 2 leti
_gat kraft-werk.si HTTP Do konca seje
_gid kraft-werk.si HTTP Do konca seje

 

Kategorija: Trženje (12)
Tržni piškotki se uporabljajo za sledenje obiskovalcem na spletnih mestih. Namen je prikazovanje oglasov, ki so pomembni in zanimivi za posameznega uporabnika in s tem tudi bolj dragoceni za založnike in oglaševalce tretjih oseb.

 

IME PIŠKOTKA PONUDNIK TIP TRAJANJE
__hluid hubspot.com HTTP 1 leto
__hssc kraft-werk.si HTTP Do konca seje
__hssrc kraft-werk.si HTTP Do konca seje
__hstc kraft-werk.si HTTP 2 leti
__ptq.gif hubspot.com Pixel Do konca seje
GPS youtube.com HTTP Do konca seje
hubspotutk kraft-werk.si HTTP 10 let
NID google.com HTTP 6 mesecev
PREF youtube.com HTTP 8 mesecev
r/collect doubleclick.net Pixel Do konca seje
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com HTTP 179 dni
YSC youtube.com HTTP Do konca seje

 

Kategorija: Nerazporejeno (4)
Nerazporejeni piškotki so piškotki, ki jih v procesu razvrščanja skupaj s ponudniki posameznih piškotkov.

 

IME PIŠKOTKA PONUDNIK TIP TRAJANJE
__hs_opt_out kraft-werk.si HTTP 29 dni
hs-messages-is-open kraft-werk.si HTTP Do konca seje
messagesUtk kraft-werk.si HTTP 2 leti
wordfence_verifiedHuman kraft-werk.si HTTP Do konca seje

 

VEDENJSKO OGLAŠEVANJE

Spletno mesto uporablja storitev ponovnega trženja za oglaševanje na drugih spletnih mestih, potem ko ste obiskali naše strani. Piškotke uporabljamo za informiranje, optimizacijo in prikazovanje oglasov na podlagi vaših preteklih obiskov naših spletnih strani. Storitev za ponovno trženje Facebooka zagotavlja Facebook Inc. Več o oglaševanju na podlagi zanimanja lahko izvedete na Facebook strani.

Če želite zavrniti oglase na podlagi zanimanja, ki temeljijo na podatkih s Facebooka, sledite tem navodilom: https://www.facebook.com/help/568137493302217

Facebook spoštuje samoregulativna načela za spletno vedenjsko oglaševanje, ki jih je ustanovilo združenje za digitalno oglaševanje. Prav tako se lahko iz ponovnega trženja izločite prek Evropske zveze za interaktivno digitalno oglaševanje v Evropi ali pa si nastavitve uredite na vaši napravi s katero dostopate do spletne strani.

Za več informacij o praksah zasebnosti Facebooka, obiščite spletno stran: https://www.facebook.com/privacy/explanation.

 

ONEMOGOČANJE PIŠKOTKOV

Sami se morate odločiti, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vašem računalniku, a spletna stran optimalno deluje, če so vsi piškotki omogočeni. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate s pomočjo izbranih nastavitev spletnega brskalnika.

Za informacije o nastavitvah za piškotke spodaj izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

 

OPOZORILO O PONAREJENIH ELEKTRONSKIH SPOROČILIH

Družba KRAFT&WERK od vas nikoli ne bo zahtevalo, da pošljete ali potrdite osebne informacije preko elektronske pošte, vključno s podatki kot so vaše ime, priimek, naslov, gesla ali finančne informacije. Če prejmete elektronsko sporočilo od nekoga, ki se izdaja za podjetje KRAFT&WERK NANJ NE ODGOVARJAJTE. Najverjetneje gre za ponarejeno elektronsko sporočilo, katerega izključni namen je od vas izvabiti vaše osebne informacije. Da bi se zavarovali, priporočamo, da dodate pošiljatelje na seznam blokirane elektronske pošte ali nezaželene pošte.

 

UPORABA IN VAROVANJE PODATKOV.

Pri uporabi naših storitev vas bomo morda prosili za vaše osebne podatke. Posredovanje teh podatkov je prostovoljno. Osebne podatke, ki jih vnesete na spletnih straneh KRAFT&WERK, bomo uporabili kot del pogodbenega postopka in v obdelavi vaših zahtevkov. Za svetovanje, oglaševanje in tržne raziskave lahko vaše podatke obdelujemo in uporabljamo le z vašim izrecnim dovoljenjem.

Če ob tem, ko nam izdate dovoljenje za zgoraj navedene namene, dovolite, da vaše osebne podatke lahko uporabljajo tudi izrecno navedene tretje osebe, lahko vaše podatke posredujemo tudi njim. Če tega ne dovolite, vaših podatkov ne bomo posredovali drugim osebam.

S tem ko izpolnite svoje podatke in potrdite prijavni obrazec na naši spletni strani, dovolite, da se vaše osebne podatke pošlje družbi KRAFT&WERK, da jih shrani, obdela in uporabi za dejavnosti v zvezi s skrbjo za stranke v smislu preverjanja zadovoljstva kupcev, podatkov o izdelkih, storitev v zvezi z izdelki in različnih prireditev. V tem smislu dovoljujete tudi elektronsko pošiljanje (elektronske pošte, besedilnih sporočil itn.). Na podlagi zakona o varovanju osebnih podatkov lahko svoje dovoljenje prekličete kadarkoli, prav tako lahko kadarkoli zahtevate razkritje obsega shranjenih podatkov o vas, popravke vaših osebnih podatkov, zaustavitev uporabe in izbris teh podatkov, in sicer s pisnim obvestilom KRAFT&WERK – Maribor, Linhartova ulica 10, 2000 Maribor ali na info@kraft-werk.si.

 

OBVESTILO O VARSTVU OSEBNIH PODATKOV (POLITIKA VAROVANJA ZASEBNOSTI) 

KRAFT&WERK je odgovoren za vaše podatke in je »upravljavec vaših podatkov«, ki jih prejme neposredno od vas, prek spletne strani kraft-werk.si.

Zgoraj navedeni upravljalec podatkov se bo na razumen način trudil, da bodo vsa vprašanja glede obdelave podatkov poslana pravemu upravljavcu v odgovor.

Kontaktne podatke navedenega upravljavca in pooblaščenca za varstvo osebnih podatkov najdete tu:

 

KONTAKTNI PODATKI DRUŽBE

Če boste imeli kakršna koli vprašanja v zvezi z našo uporabo
vaših podatkov, se naprej obrnite na nas:

Družba KRAFT&WERK (Linhartova ulica 10, 2000 Maribor, Slovenija, vpisana v sodni register pri okrožnem sodišču v Mariboru pod številko FN 63069).

Informacijski center za stranke družbe KRAFT&WERK: info@kraft-werk.si ali 02/ 3305609

 

KAKO ZBIRAMO VAŠE OSEBNE PODATKE?

Družba KRAFT&WERK osebne podatke med drugim obdeluje v naslednjih primerih :

 • če se na nas obrnete neposredno, na primer prek spletne strani kraft-werk.si ali prek telefonske linije in zahtevate informacije o naših storitvah;
 • če kupite storitev neposredno od nas;
 • če se odzovete na naše akcije neposrednega trženja, na primer če izpolnite odzivno kartico ali vnesete podatke na eni od naših spletni strani;
 • če pridobimo vaše osebne podatke iz drugih virov (na primer od komercialnih posrednikov naslovov);

Če posredujete podatke v imenu nekoga drugega, morate zagotoviti, da je bil ta predhodno obveščen in seznanjen s tem obvestimo o varstvu osebnih podatkov. Če ste mlajši od 16 let, nam osebne podatke posredujte le, če imate za to dovoljenje starša ali skrbnika.

Vljudno vas prosimo, da nam pomagate ohranjati ažurnost podatkov tako, da nam sporočite vsako spremembo svojih kontaktnih podatkov ali preferenc.

 

KATERE PODATKE O VAS LAHKO ZBIRAMO?

Prek različnih storitev in kontaktnih kanalov, opisanih v tem obvestilu, se lahko o vas zbirajo naslednje vrste podatkov:

 • Kontaktni podatki ► – ime, naziv, začetnice, naslov, telefonske številke, elektronski naslov, številka faksa.
 • Osebni podatki ►- datum rojstva, zakonski stan, družinski člani, poklic, hobiji, izbran način plačila, izbran kontaktni kanala.
 • Interesi ► – podatki o vaših interesih.
 • Uporaba spletne strani in komunikacije ► – način, na katerega uporabljate naše spletne strani in/ali odpirate oziroma posredujete naša sporočila, vključno s podatki, zbranimi s piškotki in drugimi tehnologijami za sledenje – Pravilnik o uporabi piškotkov, ki določa podrobnosti.

 

KAKO SO LAHKO PODATKI O VAS UPORABLJENI?

Uporaba osebnih podatkov mora v skladu s pravom EU temeljiti na eni od predvidenih pravnih “podlag”. Za vsako uporabo osebnih podatkov, ki je opredeljena v tem obvestilu, moramo navesti pravno podlago na kateri vršimo uporabo. Pravno podlago, ki jo uporabimo za utemeljitev uporabe vaših podatkov, navajamo poleg posamezne uporabe.

Podpora strankam in trženje – za odziv na povpraševanja ter za pošiljanje novic in ponudb ►

KRAFT&WERK zbira Kontaktne podatke, Osebne informacije, Podatke o interesih, Podatke o uporabi spletne strani, komunikacijah, zgodovini stranke. KRAFT&WERK lahko te podatke uporablja z namenom nadaljnje obravnave vaših zahtev in izdelave za vas konkretnejših ponudb. Z vašim privoljenjem bomo ustvarili vaš individualni profil s pomočjo statističnega postopka in vam poslali personalizirane ponudbe.

Utemeljitev uporabe: Privolitev, zakoniti interes

Zakoniti interes: Obdelava temelji na zakonitem KRAFT&WERK izvajati promocijo in zagotavljati informacije o svojih storitvah. Temeljne pravice in svoboščine strank in potencialnih strank smo pretehtali glede na interese KRAFT&WERK v zvezi z obdelavo osebnih podatkov v opredeljene namene.
Izbira: Privolitev za trženje, vključno s kanali in analitičnimi orodji, je mogoče kadarkoli preklicati z učinkom za naprej. Stranka lahko tudi nasprotuje obdelavi za namene neposrednega trženja.

Zakoniti interes: Zakoniti interes KRAFT&WERK, da zagotovi najboljše proizvode in storitve je tudi v interesu strank in je torej v skladu z GDPR (Splošna uredba o varstvu podatkov – Uredba EU 2016/679). Za obdelavo podatkov strank v skladu s členom 6, točka f), GDPR so bile temeljne pravice in svoboščine stranke pretehtane glede na interese KRAFT&WERK do obdelave podatkov strank. Stranka dejansko pričakuje najboljšo kakovost in najboljše storitve s strani KRAFT&WERK. Za izpolnitev teh pričakovanj so potrebni stalno spremljanje in izboljšave kakovosti ter razvoj ali nove storitve. Da bi omilili morebitna tveganja in izboljšali varovanje interesov posameznika, se po potrebi izvajajo dodatni zaščitni ukrepi in nadzor kot so strog režim dostopa do podatkov, omejitve glede uporabe podatkov, varnostni ukrepi, urniki hrambe, kot tudi najmanjši obseg podatkov, vključno z anonimizacijo podatkov.

Ta obdelava temelji na zakonitem interesu KRAFT&WERK, da izpolni visoka pričakovanja naših strank glede kakovosti naših trenutnih najboljših storitev, kot tudi njihovih želja po inovativnih rešitvah.

Zahteve po vaših podatkih – za izpolnitev naših zakonskih obveznosti do organov pregona, regulatornih organov in sodišč ►

Za vse upravljavce veljajo zakoni držav, v katerih delujejo, te zakone pa morajo spoštovati. To vključuje zagotavljanje informacij organom pregona, regulatornim organom in sodiščem ter tretjim strankam v sporu v zvezi s postopki ali preiskavami kjerkoli na svetu, kadar se to zahteva. Če je to dovoljeno, bomo na vas naslovili vsako takšno zahtevo oziroma vas bomo pred našim odzivom obvestili, razen če bi to oviralo preprečevanje ali odkrivanje kaznivega dejanja.
Posredovanje osebnih podatkov za namene Zahtev po vaših podatkih je zakonska obveznost, ki je odvisna od posamezne zahteve.

Utemeljitev uporabe: Zakonska obveznost, vlaganje ali uresničevanje pravnih zahtevkov oziroma obramba pred njimi.

Izbira: Brez izbire.

Čeprav pri prenosu podatkov prek spleta ali spletne strani ni mogoče zagotoviti popolne zaščite pred kibernetskimi napadi, si z našimi poslovnimi partnerji močno prizadevamo vzdrževati fizične, elektronske in postopkovne zaščitne ukrepe za zaščito vaših podatkov v skladu z veljavnimi zahtevami glede varstva podatkov.

Vsi vaši podatki so shranjeni na naših varnih strežnikih ali na varnih strežnikih naših poslovnih partnerjev (ali v varni tiskani obliki); pri dostopu do njih in njihovi uporabi se uporabljajo naše politike in standardi glede varnosti (ali enakovredni standardi naših podizvajalcev ali poslovnih partnerjev).

 

PRAVNA PODLAGA ZA OBDELAVO OSEBNIH PODATKOV

Zgoraj navedena uporaba vaših podatkov je dovoljena na podlagi prava EU o varstvu osebnih podatkov in na podlagi naslednjih poglavitnih pravnih podlag :

 • če ste privolili v uporabo (izročili smo vam obrazec za privolitev v zvezi s katerokoli tovrstno uporabo, svojo privolitev pa lahko prekličete);
 • kadar je to potrebno za sklenitev ali izvajanje naše pogodbe z vami;
 • kadar moramo vaše podatke uporabiti za izpolnjevanje naših zakonitih obveznosti;
 • kadar vaše podatke uporabljamo za zagotavljanje zakonitega interesa, naši razlogi za uporabo pa prevladajo nad poseganjem v vaše pravice do varstva podatkov (naši zakoniti interesi vključujejo raziskave in razvoj izdelkov in storitev, povezanih z vozili);
 • kadar je to potrebno, da se branimo pred zahtevkom ali uveljavljamo zahtevek zoper vas ali tretjo osebo.

Določeni načini uporabe so dovoljeni tudi na drugih pravnih podlagah; v tem primeru bomo to podlago navedli in vam jo sporočili takoj, ko bo mogoče oziroma ko se bomo z njo seznanili.

 

KAKO VARUJEMO VAŠE OSEBNE PODATKE?

Uporabljamo vrsto varnostnih ukrepov, vključno z orodji za šifriranje in avtentikacijo, da zaščitimo in zagotavljamo varnost, celovitost in dostopnost vaših podatkov in informacij.

Čeprav pri prenosu podatkov prek spleta ali spletne strani ni mogoče zagotoviti popolne zaščite pred kibernetskimi napadi, si z našimi poslovnimi partnerji močno prizadevamo izvajati fizične, elektronske in postopkovne zaščitne ukrepe za zaščito vaših podatkov v skladu z veljavnimi zahtevami glede varstva podatkov. Med drugim uporabljamo tudi naslednje ukrepe:

 • strogo omejen osebni dostop do vaših podatkov glede na potrebo po seznanitvi in izključno za navedeni namen,
 • prenos zbranih podatkov izključno v šifrirani obliki,
 • strogo zaupni podatki, na primer podatki o kreditnih karticah, se hranijo le v šifrirani obliki,
 • sistemi IT so zaščiteni s požarnim zidom, da se prepreči nepooblaščeni dostop, na primer hekerjem,
 • stalno spremljanje dostopa do sistemov IT za odkrivanje in preprečevanje zlorabe osebnih podatkov.Kadar vam dodelimo (ali kadar sami izberete) geslo, ki vam omogoča dostop do nekaterih delov naše spletne strani ali katerega koli drugega portala, aplikacije ali storitve, ki jo upravljamo, ste odgovorni za varovanje zaupnosti takega gesla in za upoštevanje vseh drugih varnostnih postopkov, o katerih vas obvestimo. Prosimo vas, da gesla nikomur ne razkrijete.

 

KAKO DOLGO HRANIMO VAŠE PODATKE?

Vaše podatke hranimo le, dokler je to potrebno za namen, za katerega so bili pridobljeni, oziroma dokler je to potrebno za kateri koli drug dovoljen povezan namen (na primer, če se podatki nanašajo na obrambo zahtevka zoper nas). Če se torej podatek uporablja za dva namena, ga bomo hranili dokler se ne izteče namen z daljšim rokom oziroma daljšim trajanjem; vendar pa podatka za namen, ki je potekel, ne bomo več uporabljali.

Dostop do vaših podatkov smo omejili na tiste osebe, ki jih potrebujejo za zadevni namen.

Naši roki hrambe podatkov temeljijo na poslovnih potrebah, vaši podatki, ki niso več potrebni, pa so bodisi nepovratno anonomizirani (hranijo se lahko anonimizirani podatki) bodisi varno uničeni.

Uporaba za podporo strankam in trženje: v zvezi z vašimi podatki, ki se uporabljajo za podporo strankam in trženje, lahko vaše podatke za ta namen hranimo [do nadaljnjega] po datumu, ko smo prejeli vašo zadnjo privolitev za trženje, ali po datumu, ko ste nazadnje odgovorili na našo tržno komunikacijo (razen v primeru odklonitve prejemanja nadaljnjih sporočil).

Kadar se preučuje vložitev zahtevka: vse podatke, glede katerih menimo, da bodo potrebni za obrambo pred zahtevkom ali za uveljavljanje ali vložitev zahtevka zoper vas, nas ali tretjo osebo, lahko hranimo, dokler je mogoče takšen zahtevek uveljavljati.

Uporaba za zagotavljanje kakovosti, za raziskave in razvoj: Vaši podatki se bodo hranili na

 

VZPOSTAVITEV STIKA Z NAMI, VAŠE PRAVICE DO VARSTVA PODATKOV IN VAŠA PRAVICA DO PRITOŽBE PRI ORGANU ZA VARSTVO PODATKOV

Če imate kakršnakoli vprašanja v zvezi z našo uporabo vaših podatkov, se najprej obrnite na našo telefonsko linijo preko telefonske številke: 02 3305609 (od ponedeljka do petka od 08:00 do 16:30) ali preko elektronskega naslova info@kraft-werk.si.

Pravico imate:

 • da od nas zahtevate, da vam zagotovimo nadaljnje podrobnosti o tem, kako uporabljamo vaše podatke,
 • da dostopate do vaših osebnih podatkov in kopije podatkov, ki ste nam jih posredovali,
 • da prejmete osebne podatke, ki ste nam jih posredovali, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, in pravico, da te podatke brez oviranja posredujete drugemu upravljavcu, kadar je to tehnično izvedljivo, če obdelava vaših podatkov temelji na vaši privolitvi ali pogodbi in se izvaja z avtomatiziranimi sredstvi,
 • da od nas zahtevate, da posodobimo vse netočnosti v podatkih, ki jih hranimo,
 • da od nas zahtevate, da izbrišemo vse podatke, za uporabo katerih nimamo več zakonite podlage,
 • da, kadar obdelava temelji na privolitvi in v zvezi s kakršnim koli neposrednim trženjem, prekličete svoje privolitev z veljavnostjo za naprej, tako da prenehamo z navedeno obdelavo,
 • da ugovarjate kakršnikoli obdelavi [vključno z oblikovanjem profila], ki temelji na zakonitih interesih, zaradi vaših posebnih okoliščin, razen če imajo naši razlogi za navedeno obdelavo prednost pred kakršnim koli poseganjem v vaše pravice glede varstva podatkov,
 • da od nas zahtevate, da omejimo način, kako uporabljamo vaše podatke, na primer med proučevanjem pritožbe.

Glede uresničevanja teh pravic veljajo nekatere izjeme pri varovanju javnega interesa (npr. preprečevanje ali odkrivanje kaznivih dejanj), naših interesov (npr. zagotavljanje varovanja zaupnosti) ali pravic in svoboščin drugih. Če boste uveljavljali katerokoli od teh pravic, bomo preverili vašo upravičenost in odgovorili brez nepotrebnega odlašanja, vendar najpozneje v mesecu dni. V zapletenih primerih ali ob prejetju velikega števila zahtev, se lahko ta rok podaljša za nadaljnja dva meseca, o čemer vas bomo obvestili.

Če niste zadovoljni z našo uporabo vaših podatkov ali z našim odzivom na kakršno koli uveljavljanje navedenih pravic, imate pravico do pritožbe na organ za varstvo podatkov [https://www.ip-rs.si/].